Graduering

På flere opfordringer, og da vore norske kunder har været vant til, at vi anvendte Record Collectors gradingsystem, er jeg vendt tilbage til dette system for at gøre det nemmere for alle at forstå vurderingen af vores plader.
Alle plader er visuelt graduerede. Jeg prøver altid at graduere præcist og hellere til den dårlige side så du bliver positivt overrasket.
Jeg lytter gerne plader igennem på forlangende. Du kan også spørge til skrift på cover m.m.

Pladen (vinylet) angives først derefter coveret (omslaget)
F.eks EX / VG Betyder at pladen er EX og omslaget VG 

De enkelte gradings kan desuden underinddeles med + og -,
hvor + (plus) tæller op og - (minus) tæller ned fra den pågældende grading.
F.eks VG+, som er bedre end VG.

- PS betyder uden picture sleeve.
CS betyder Company Sleeve eller firma cover - altså normalt uden billeder men med pladeselskabsnavn
(RS) betyder Radio sleeve - læs mere om denne type her
(PROMO) betyder at pladen er et "reklametryk", som kun er udkommet i ringe oplag til radiostationer m.m. Disse er ofte sjældne og derfor dyrere.

 

Grading

Plade Cover
MINT - M Pladen er helt ny og helt fri for ridser eller andre synlige defekter eller snavs. Der er ingen forringelse af lydkvaliteten. Coveret og alle indlæg så som tekst blade, hæfter og plakater er i perfekt tilstand
EXCELLENT - EX Man kan godt se at pladen har været spillet med der er ingen eller kun meget lidt at høre på kvaliteten ved afspilning Coveret kan have en smule slitage eller være let krøllet
VERY GOOD - VG Pladen har helt sikkert været spillet mange gange men kun lidt forringelse af lydkvaliteten selvom der er synlige overflade mærker og lette ridser. Coveret og indlæg har normal slitage uden større defekter og er bestemt acceptabelt.
GOOD - G
Plader i denne kategori sælges ikke da jeg ikke selv ville have dem.
Pladen har været spillet så meget at der er hørbar forringelse af lydkvaliteten. Der kan være let forvrængning og hørbare ridser. Coveret og indhold er krøllet og slidt. Der kan være misfarvning og papiret kan været revet itu og forsøgt repareret.
FAIR - F
Plader i denne kategori sælges ikke da jeg ikke selv ville have dem.
Pladen kan da stadig afspilles men har ikke været behandlet pænt. De er en del støj, ridser og nålen kan endda hoppe Coveret er forrevet, beskidt eller delvist ødelagt